flying solo

nyc5

IMG_7430

This post is in lieu of the 2nd anniversary of  “Indonesia in My Pocket”

The most fun time in my life in the last two years was when I traveled solo to New York City.  I traveled all the way across the Pacific ocean and thousands of km away from where I live, by myself, for the first time since I became a mother.  I thank my wonderful husband for letting me have “me time” and looking after the boys for two and a half weeks.

I like holidaying with my family, but it’s nice to travel just by myself too.  No kids tagging along, no nagging husband.  For a short period it’s just nice to have myself for myself.  Being away from my little family make me appreciate what I have and when I am back I am fully recharged to be a better mother and wife.

nyc4

20140706-233026-84626063.jpg

35 responses to “flying solo”

  1. Precious me time experience Ria 🙂 You look gorgeous in the last pic.

    Like

    1. Thanks Lo, I really enjoyed my me time experience 🙂 My girlfriend took the last pic 🙂

      Like

  2. I bet you were thinking about the boys all the time tho, lol.

    Like

  3. Of course, especially when I saw kids at their age or went to kids shops! 🙂 For more on it you can find it in my travel section, or this is the link https://ohdearria.wordpress.com/2012/06/07/for-the-love-of-nyc/

    Liked by 1 person

    1. Ria, kok link nya gak bisa ya?
      N notif yg ini pun baru muncul stlh gw buka dari laptop, di hp gak keluar 😔

      Like

      1. Masaaa? Yg lain pada bisa thu Vem, itu Shinta bisa buka linknya? Kalo notif emang suka ngambekan kayaknya or gimana gue juga ga ngerti. Karna postingan elo juga waktu itu perna ga masuk di notif gue padahal gue following blog elo…yah gini lah namanya gratisan web site hehehe…

        Like

        1. Nah yg ini nyampe! Hahahaha… Tp link nya msh blm bisa dibuka. Nanti lah gw ksh sesajen 😂😂

          Like

          1. Diatas di post ini ada link New York City in red (kalo di gue) elo click itu…bisa dibuka dari situ.

            Like

  4. from down under to the up town :))
    berapa jam flight tuh mbak dari Perth?

    Like

    1. Dari Perth aku flew to Melbourne dulu which was about 3.5 hours, then Melb – LA 13 jam-an kali, trus LA _ NYC about 3 hrs kalo ga salah…pokoknya lumayan pegel deh Feb 🙂 But lucky the flight all the way and back was smooth and pretty good, thanks to Qantas 🙂

      Like

  5. Cakep loh fotonya, chic gitu kesannya!!
    NYC is one of my favorite place to go. Pilihan yg tepat. I had the chance to travel with my mom and my sister sans kids or hubby. It was a different kind of trip, just enjoying the togetherness of my mother and sister after so many years living apart. But I was so glad to be back home at the end of the trip like you said…to be a better mother and wife:):)

    Like

    1. Ma kasih Gaareal 🙂 Iya, bener kan…after a me time kita jadi semangat lagi untuk jadi ibu dan istri yang baik hehehe… Your trip sounded fun too, I would love to do it if only i had sister :p Yeah NYC is always fun, especially for the girls trip! 🙂

      Like

  6. Mba Ria, makasih banyak loh untuk ikutan. 🙂 The trip sounds super fun! I love traveling Solo and I think NYC would be perfect for that.

    Like

    1. I thank you darling…soalnya belom perna nih ikutan give away kayak gini, selama ini nge-blogging cuma untuk dibaca sendiri aza, but lately setelah kenal beberapa blogger baru berani dey ikut ini dan itu 🙂 xx

      Like

  7. wah bener2 me time ya… 😀

    Like

    1. Iya Man….capek dunk ngurus anak melulu, once in a life time experience itu 🙂

      Like

  8. Aak at first i think you travel to Solo mbak, hahaha.. *dasarcahndeso.. eh mbak, ah sudahlah ikut2an Febi aja manggil mbak gpp yaa hihihihi… keren abis deh.. harusnya judulnya travel with style to NYC 🙂

    Like

    1. Ma kasih Shintaaa…. itu karna lagi ikutan give away-nya Indonesia in My Pocket. Versi cerita travelnya ada di link-nya itu ya.

      Like

      1. iyah aku uda liat juga, asiik yaa jalan2nya

        Like

  9. Yup, me time memang perlu untuk re-charge ya Mbak, dan for the hubby . . dia juga jadi lebih bisa appreciate peran sang istri karena dia juga merasakan repotnya mengurus keluarga selama ditinggal sang istri 🙂

    Like

    1. Aaah…good to hear from the male point of view Chris! 🙂 Betul sekali, jadi suami juga bisa merasakan repotnya ngurus anak dan pernak pernik rumah tangga kan ya!
      Kita suka gantian sih, jadi ada waktunya I gotta let him go on “his time” too…biasanya mancing or hiking 🙂 🙂

      Like

  10. emang terkadang seru juga ya jalan sendirian hehe. aku paling sebel solo traveling gitu cuman pas mau ke toilet sama foto2 haha

    Like

    1. Untungnya aku ada teman disana, plus aku ga perna masalah kalo mau ke toilet sendiri thu?

      Like

      1. masalahnya cuman susah narok tas atau koper gitu kalau lagi sendirian di toilet hhehe

        Like

  11. Aw…you look stunning!😄👍 Happy for you with this wonderful “me time”!

    Like

  12. I love NYC. It’s so fun!

    Like

    1. Yes, I love NYC too, and I had too much fun while I was there hahahaa..:)

      Like

  13. Ah i love to travel solo too.. at least once a year. I hope when I got married my husband will still allow me to, like yours. 🙂

    Like

    1. Better tell him in advance, Christa 🙂 🙂

      Like

      1. hehehe sure I will 🙂

        Like

  14. Precious me time ya 😀 You look fab in the last pic like you always have!

    Like

    1. Thanks Yen…yes,once in the blue moon we need our ‘me’ time though 🙂

      Like

  15. […] The Entry from Mba Ria on Oh Dear Ria – is the one that made me feel very excited and inspired to want to go travelling – I […]

    Like

Leave a Reply to nyonyasepatu Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: