[ recipe ] mango panna cotta

mangopanacota2

Ingredients:

For Mango Layer:

3-4 mangoes, peeled and chopped

1 tbsp gelatine

For Cream Layer:

2 cups cream

1/4 cup caster sugar

1 vanilla bean, split lengthways

1 tbsp gelatine

METHOD:

  1. Lightly oil 8 x 1/2 cup capacity moulds.  Place mango flesh in a food processor and purée until smooth.
  2. Place 1/3 cup water into a small bowl.  Sprinkle gelatine over and stand for a couple of minutes to soften.  Microwave for 1 minute then whisk with a fork until gelatine has dissolved.  Cool to room temperature, then process with mango purée.
  3. Divide evenly between the moulds.  Refrigerate for 1 hour or until set.
  4. To make cream layer, combine cream, sugar, and vanilla bean in a small saucepan.  Stir over medium heat to dissolve sugar.  Bring almost to boiling point, then remove from heat and leave to cool until just warm.  Discard vanilla bean.  Dissolve gelatine in 1/3 cup water, as directed above (no.2).  Cool until just warm, then stir into cream mixture.  Pour over mango jelly and refrigerate for 2 hours or until set.
  5. You can turn Panna cotta out onto serving plates if you want, or you can eat straight away.  If it’s difficult to release, dip briefly in hot water then try again.

Note:  It’s important when using gelatine that the temperature of the dissolved gelatine and the mixture it’s going into are the same, otherwise lumps may form.  The vanilla bean can be washed, dried and reused.

Enjoy it.  It’s so refreshing in this hot summer weather!  This panna cotta recipe is the best one in my opinion as it’s not so sweet and it’s very light, it’s not going to make you feel fat at all…hehehee….:)

mangopanacota1

 logo ohdearria

13 responses to “[ recipe ] mango panna cotta”

  1. wow keliatannya enak banget…

    Like

    1. Rasanya juga enak Man, refreshing dan light enough😋

      Like

  2. yah mangga baruuu aja abis kemarin ahahaha. tapi mumpung murah mau cobain ah resepnya. thanx Mba 🙂

    Like

    1. Iya mango lagi murmer disini Nis. Covain dey, ga ribet koq dan ga manis2 banget jadi refreshing gitu😀

      Like

  3. Kayaknya seger nih dimakan pas cuaca panas

    Like

    1. Seger banget Va, dan light too jadi ga bikin eneg😀

      Like

      1. Ntar summer dicoba (kok masih lama ya? Hahaha 😝)

        Memang klo panas2 males makan. Aku aja kadang pas summer kmaren dinnernya nyemilin berries aja

        Like

        1. Bener Va, pengennya makan yg light dan seger ya. Selama summer ini jadi sering banget bikin salad, almost every day! Aaahhh….gue mau dey tukeran dengan winter disana Va, disini lagi 37/38 C terus uda dua hari ini huhuhu….meleleh😰

          Like

  4. nampak super nyumeeeehhh…..
    btw aku suka pilihan bunga mu minggu ini mbak 🙂

    Pengalaman Pertama Menggunakan Airbnb

    Like

  5. Yummy yum yum Feb😋

    Hahaha thanks for the flower compliment-nya… Kemarin di market ga banyak bunga yg bagus mungkin krn lg panas banget disini.

    Like

  6. Ria, I have the gelatin sheets yg mesti di dissolve in water, pakainya berapa banyak ya?
    Looks so delish and my kids love mango, sebenernya bisa pake segala buah ya, karna disini mango lagi ga musim:)

    Like

    1. Gaa, kl sheets pake satu sheets aza deh. Yg penting kan biar si cream dan mangonya settle gitu. Iya pake buah apa aza bole koq. Kebetulan aza disini lg musim mango😃

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: