[ sunday baking ] easy peasy banana bread

IMG_1378

Well, pretty sure all of you know how to make this bread. It’s pretty easy and the failure level is zero πŸ™‚ Today after Sunday surf life competition (again) at the beach, as usual my kids were hungry and craving for something sweet. Lucky I have couple almost too ripe bananas so I just quick mixed everything and voila my monkeys are happy and full.

The good thing about this recipe is you don’t need a fancy mixer, just a fork to whisk the egg and wooden spoon to mix the batter πŸ™‚

Here’s the recipe if you would like to try:

Ingredients:
2-3 very ripe bananas, peeled
1/3 cup melted butter
3/4 of sugar or 1/2 cup if you want it less sweet
1 egg, beaten
1 tspn vanilla extract
1 tspn baking soda
Pinch of salt
11/2 cups of all purpuse flour

Method:

Pre-heat the oven to 180C and butter a loaf pan.

In a mixing bowl, mash the ripe bananas with a fork until smooth. Stir the melted butter into the mashed bananas.

Pour the batter into your prepared loaf pan. Bake for 1 hour, check at 50 minutes, or until a tester inserted into the center comes out clean.

Remove from oven and cook completely on a rack. Remove the banana bread from the pan. Slice and serve.

IMG_1379

Hope you all have a good and relax Sunday!

Source: Simply Recipes

logo ohdearria

 

 

Posted by

Hi I'm Ria! I'm a mama, wife, and a little crazy :) I like eating chocolate, baking, and taking photos of pretty things. This is a personal blog. Mostly I'm rambling about my every day life as a mama, wife, & human being, sharing my home cooking recipes, my travel, and a bit of fashion and beauty. Thanks for dropping by here and happy reading! xx

15 thoughts on “[ sunday baking ] easy peasy banana bread

    1. Koq bisa rusak mama Nisaaa….pasti karna sering2 bikin yummy cake and staffπŸ˜€πŸ˜€ Eh Nis kl cuma buat emergency beli aza yg hand mixer di Kmart or Target murmer dan lumayan ok juga koq. Aku jg punya soalnya, utk yg simple2 spt bikin icing gitu kadang males kan pake yg gede2…

      Like

      1. gak Mba aku dah lama gak buat2 kue or apapun lagi karena mixer rusak ahahaha. terakhir buat bolu pandan pas lagi mixer tetiba mati aja gitu. huhuhuhuhu aku beli yg merk homemaker yang di Kmart itu lho mbaa. tergiur sale si waktu itu gak mikir kualitas juga huhuhuhu

        iya deh nanti aku cek handmixer di target or kmart. thanx Mba cantik ! πŸ™‚

        Like

  1. Ria, mau nanya. Itu tepungnya apa ya? Duh maap banget ya masih buta masalah pertepungan jadi nanya mulu :D. Trus pertanyaan kedua gulanya musti gula bubuk atau gula biasa aja bisa? *ini ceritanya aku sudah ada niatan bikin kue haha

    Like

    1. Hi Den, tepungnya aku pake tepung biasa aza all purpose flour kalo disini bilangnya. Gulanya pake gula biasa aza, kalo pake caster sugar dikurangin dikit biar ga terlalu manis. Aku pake raw sugar sama dgn gula biasa tapi kadar manisnya ga sebanyak gula biasa. Happy baking Den, gampang banget koq si banana bread ini tingkat kegagalannya juga zeroπŸ˜€

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s