easy banana cake

I know I have more than one banana  recipes, either it’s cake or bread,  but so far this one is the best. The cake is still moist even after couple of days and it’s also very easy peasy to make.

IMG_9687

Ingredients: 

1 cup self-raising flour

1 cup caster sugar

50 gr butter, melted

1 egg, lightly beaten

1 tspn vanilla essence

1/4 cup milk

1/2 cup mashed banana

Method:

Preheat oven to 180c or 160c fan forced. Spray a loaf pan with oil. Line base and sides with baking paper, extending 3 cm above rim.

Sift flour into a large bowl. Stir in sugar. Make a well in the center. Add butter, egg, vanilla, milk and banana. Stir until just combined.

Pour into prepared pan. Bake for 30-35 minutes or until a skewer inserted into center comes out clean. Set aside f0r 10 minutes to cool slightly. Serve warm or transfer to wire rack to cool completely.

Happy baking!

IMG_9041

Posted by

Hi I'm Ria! I'm a mama, wife, and a little crazy :) I like eating chocolate, baking, and taking photos of pretty things. This is a personal blog. Mostly I'm rambling about my every day life as a mama, wife, & human being, sharing my home cooking recipes, my travel, and a bit of fashion and beauty. Thanks for dropping by here and happy reading! xx

19 thoughts on “easy banana cake

    1. Iya ga pa2, aku juga ga tau dey pake jenis pisang apa yg penting pisangnya uda ripe or start to over/riped gitu ya. Happy baking😘 Aku punya mixer tp seting males pakenya😜

      Like

        1. Aku sudah dua kali bikin pakai resep ini. Yang pertama pakai tepung biasa karena gak punya self raising flour. Jadinya gak naik. Terus hari ini bikin lagi pakai ingredients yang bener dan hasilnya enak. Saking enaknya gak difoto. Tapi aku kurang puas karena kurang tinggi. Besok2 aku mau bikin dua resep untuk satu loaf biar puas.

          Thanks a million for the recipe Ria. Xx

          Like

          1. Good on you for trying Tje! Iya di resep pake 2 jenis tepung, plain dan self-raising. Kl ga ada self-raising bisa juga plain flour dicamput dengan baking powder tapi aku ga tau ukurannya harus buka kamus dulu😀 satu resep satu loaf, kadang aku juga suka bikin double krn cepet abis. Glad you like it!😘

            Like

    1. Hahaaa iya Den soalnya aku ini paling males pake2 mixer, ribet aza gitu rasanya. Jadi selalu tertarik dgn simple recipe spt ini. Iya aku inget kamu perna posting di IG kan😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s