blueberry muffins

It’s Sunday morning in this part of the world.  After I had my delicious brekkie I decided to make blueberry muffins for the kids lunch box tomorrow.  I’ve been very slack these past two weeks, due to my very bad cold.  I’m feeling better now so I guess I’m back to Sunday baking again!

This recipe is pretty easy, no need to use mixer too which I love!

Ingredients:

2 cups self-raising flour

90g butter, chopped

3/4 cup firmly packed brown sugar

125g fresh blueberries

1 cup milk 2 eggs, lightly beaten

Method:

Pre heat oven to 180C.  Grease 12 hole muffin pan

Sift flour into a bowl.  Using fingertips, rub butter into flour until mixture resembles fine breadcrumbs.  Stir in sugar.

Make a well in center of flour mixture.  Add blueberries, milk and egg.  Gently stir until just combined.  Spoon mixture into prepared muffin pan.  Bake for 25 minutes or until skewer inserted in center of 1 muffin comes out clean.  Stand in pan for 5 minutes.  Turn out onto a wire rack to cool.

And voilaaa…..ready to eat!

IMG_0897

Happy Sunday everyone!

IMG_9041

12 responses to “blueberry muffins”

  1. Waaah enak banget kayaknya, sayang di Indonesia blueberry jarang, kalau ada pun mahal banget huhu.

    Like

    1. Disini juga musim2an Gy, dan kalo lagi musim gini murah bener. Kalo ga ada blueberry bisa diganti dengan strawberry atau raspberry juga.

      Liked by 1 person

  2. wangi serumah tuh pasti pas bikin..nyummmm

    Like

    1. Hahaaa iya Feb, blueberry smells for Sunday👌🏻

      Like

  3. Waahh resepnya simple banget ya Ria. Ga pakai baking powder segala. Simpan, kapan2 nyoba. Thanks Ria!

    Like

    1. Iya Den, aku suka resep yg simple2 aza secara hidup uda mayan ribet heheheee… Coba bikin deh, enak, lembut dan moist.

      Like

  4. Duh kalo rumahmu deket pasti aku mampir buat nyicip😋 *pd aja mau disuguhi😄*

    Like

    1. Ayo main ke WA Em ntar gue suguhin muffin😜😜

      Liked by 1 person

    1. I love blueberry 😍👌🏻

      Like

      1. permisi. selamat pagi
        saya ingin menawarkan kue nastar dan putri salju untuk join silahkan add pin bbm saya di nomor D410E3D8 atau nomor hp +62 87714014904 , Instagram Janeeta Grimonia Maulida terima kasih

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: