a little update on this mama’s life

Hello blogospheres!

Gosh, it’s April already! 2019 goes so quick. Please slow down a bit.

Well, life’s been hectic enough for us. As you probably know that summer’s finished in this part of the world. We’re entering autumn, though the weather is still a bit warm for autumn I reckon.

Summer sports (rowing and basketball) are done and dusted. Except for swimming, of course, short courses is going to be on soon. Welcome footy (football) for our winter regime๐Ÿคช

My boys are having two weeks half term break at the moment. We don’t have any plans to go anywhere…yet. Le hubby got a new job so I don’t think he can take time off. We just spent weekend getaway at Rottness Island, 45 minutes ferry ride off Perth. Though the water is little cold for me, it didn’t stop my boys and hubby to swim and snorkel every day while we were on the island.

I’ve been off Instagram for almost a month now. It’s part of my doing for lent this year. Surprisingly I am doing it quiet easy. I don’t feel the urge to have a peep, I don’t think about it. Yes I’m still on facebook, but I don’t use facebook so often and I’m not addicted to FB as I’m to Instagram.

I feel like my life is free from toxicity ๐Ÿ˜ƒ Though I have to admit I miss posting shots of my lovely green buddies ๐ŸŒฑ ๐ŸŒฟ๐Ÿ’š I miss posts from my plants accounts, and some bloggers. But I do not miss any postings from some people I know in my city’s circle. I feel even glad not knowing what they are up to! Weird huh.

Off Instagram really put me in a new perspective of life. That there are more important and valuable things in real life that matter. So, when I finish my own challenge, I will try to use my Instagram wisely ๐Ÿ˜œ I won’t scroll on it until my thumb is numb๐Ÿคช

What about you? Have you tried taking time off from any social media? Or have you challenged yourself to do something out of your comfortable zone? If you do, what’s the impact in yourself/your life?

Before I end this post, here are a bit of pictures from our life lately if you’re interested to see. Otherwise, see you in another post!

Last day of school
Happy birthday dear husband 28/3/19
Freo at night
Last rowing of summer 2018/19
Last rowing of summer2018/19
Til later summer!

15 thoughts on “a little update on this mama’s life

  1. Wahh Ria, akhirnya bisa off sementara dari IG. Bravo! Mengingat pada postingan kapan lalu, katanya dirimu sulit untuk lepas (sementara) dari IG.
    Kalau aku sekarang mencoba tidak terlalu aktif di twitter. Beberapa kali off tapi tidak dalam jangka waktu lama. Paling lama seminggu. Dan sejauh ini juga semakin bisa menahan diri untuk tidak mengomentari yg tidak sependapat di Twitter. Ga semua hal perlu dan butuh komentar. Simpan dan diamati saja. Terkadang jadi pengamat itu lebih baik. Toh kalau komen juga ga selalu menunjukkan kalau kita lebih pintar atau tau dari orang lain.

    Like

    1. Hola Den! Iyak betul! Aku pikir waktu mau memulai challenge aku bakalan ga bisa eh ternyata easy peasy aku ga kepikiran pun utk buka IG. Jadi tersepona sendiri hahaaa ๐Ÿ˜๐Ÿ˜œ

      Betul Den, kadang it’s best to keep our opinions to ourselves. In the end of the day, the truth will come out. xx

      Like

  2. Beautiful pictures Mbak ๐Ÿ˜. Glad to read your updates again :). Iโ€™ve stopped posting on social media for a while now, it doesnโ€™t have the same appeal as before. I still use them, but just to consume. I need to cut down my social media consumption as well, but itโ€™s so hard and I think the only way is to go cold turkey.

    Liked by 1 person

    1. I gotta thank to your post Dixie couple months ago, from your post I learned about mute/unmute
      accounts in IG it saves my sanity bahahaaaa.

      I think social medias is part of our life now? Which sucks I think sometimes ๐Ÿค”

      Liked by 2 people

  3. Sejak selesai project โ€œfirst yearโ€ di instagram aku cuma ngepost 1x Ri, insta story juga jarang banget… belom bisa off bener2 karena masih pengen tau kabar orang2 di Indonesia.. minimal udah ngga ada dorongan mau ngepost banget gitu hehe

    Liked by 1 person

    1. Aku juga blom bisa off beneran kayaknya Ta. Aku kangen liat postingan taneman yg cakep2 hahaaaa better than liat postingan duck facekan๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Dan sama kayak kamu, aku juga masih pengen tau kabar2 orang2 dan teman2 di Indo. Aku mengurangi banyak follow account2 yg mnurut aku ‘cetek’ dan hanya focus dengan branded stuff, pamer perut or body yg sejenismya deh. Yg menurut aku ga ada manfaatnya juga utk di follow krn sekali lagi menurut aku ga real, too much photoshop, too much filter, too much show off, etc. Life has a choice so choose wisely๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ˜๐Ÿ˜

      Liked by 2 people

  4. Whoaaah ide bagus mba, tahun depan aku give up IG for lent juga ah hahaha aku give up nya online shopping ahaha. Glad to hear read your update, kangen juga udah lama gak liat dirimu di IG ๐Ÿ™‚

    Like

    1. Hola Stellaaaa…samaaa aku juga kangen! kangen up date-an kalian๐Ÿ˜ I’ll be back soon!๐Ÿค— Nah kebalik kita kalo gitu, tahun depan aku planning utk ga shopping ๐Ÿ› kayaknya lebih berat ga shopping drpd off IG nih๐Ÿคช๐Ÿ˜œ

      Like

  5. Yaaahhh, mbak Riaaa ๐Ÿ™ aku menikmati postingan2 mbak di IG. Tapi aku setuju, knp masih bersosmed? Tentu aja bukan hanya sekedar update tp jg tau kabar keluarga, saudara, sahabat, dan teman tanpa harus tanya “apa kabar?”

    Like

    1. Franyyyy aku masih main IG koq dont worry๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Nanti abis Easter I’ll be back, 2 more days yay!๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

      Sebenarnya sepanjang kita bisa mengkontrol diri kita sendiri, memilah milah account mana yg perlu difollow dan ga perlu difollow, sosial media terutama IG is fun koq. Jadi sekarang aku follow account2 yg buat aku oke ga bikin negative effect ke aku. See you soon on Insta world๐Ÿฅฐ

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s